Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

onsdag 28 mars 2012

Winter's Bone

I förra inlägget skrev ju Sandra om The Hunger Games (håller för övrigt helt med i hennes bedömning - asbra film - så se den!). Tänkte därför passa på att tipsa om en annan bra film som huvdrollsinnehavaren är med i. Ni som sett The Hunger Games tänker säkert nämligen "åh vilken tjej, undrar om det finns någon annan bra film hon är med i!", och ni som ännu inte sett den behöver nåt att värma upp med. Så jag besvarar härmed alla era böner.


Winter's Bone handlar om Ree (Jennifer Lawence). Hennes pappa är borta och hennes mamma är deprimerad, så hon är den som tar hand om sina småsyskon. En dag kommer sheriffen och berättar att hennes pappa tagit ut ett lån på huset, så ifall hon inte hittar honom så kommer de förlora allt. Filmen handlar sedan om hennes jakt efter hennes pappa, hon springer helt enkelt runt o frågar massa folk var han är, ungefär. Hon vet att han har hållt på med droghandel, och ingen hon frågar är villig att berätta någonting.

Det är en ganska obehaglig film, man sitter hela tiden på helspänn. Främst pga att alla människor Ree pratar med är fullständigt oberäkneliga. Trots att alla är totalt ovilliga att berätta något om hennes pappa, vägrar hon att ge upp. Hon blir hotad mest hela tiden, men hon är stenhård och envis. En stark och cool tjej helt enkelt. På nåt konstigt sätt är filmen ändå ganska mysig, trots alla obehagligheter. Den har ett ganska sävligt tempo, med några undantag, och är filmad med ett lugn som är intressant.

Jävligt bra film helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar