Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

lördag 3 mars 2012

Filmtips: Beginners



Beginners handlar om Oliver (Ewan McGregor) vars liv vänds upp och ner när hans 75-åriga pappa Hal berättar att han har cancer och att han har bestämt sig för att kliva ut ur garderoben. Oliver försöker hantera både sin pappas sjukdom och hans nya färgglada livsstil (som bland annat inkluderar en rätt så mycket yngre pojkvän). 

Åh, bara av att skriva om den här filmen blev jag sugen på att se den igen. Jag älskade Beginners. Det är en ganska lågmäld och ibland lite långsam film. Vissa har svårt för långsamma filmer, men jag tycker att det ofta är dom långsamma filmerna som är dom mest rörande. Beginners är inte helt linjär i sitt berättande, utan består av en berättelse i nutid som blandas upp med många tillbakablickar och lite udda tankar från Oliver. Ewan McGregor är helt suverän som den något känslomässigt handikappade Oliver och jag älskade Mélanie Laurent som Olivers kärlek Anna, det var roligt att se henne i en annan roll än den i Inglourious Basterds. Christopher Plummers roll som Hal är den som har fått mest uppmärksamhet och hans prestation vann honom faktiskt en Oscar i söndags. Jag gillade att hans karaktär var mångfacetterad, ingen endimensionell stereotyp. En rolig detalj för alla därute som kollat en del på Cityakuten (eller ER som det egentligen heter) är att skådespelaren som i den här filmen spelar Andy, Hals nya älskare, är densamma som spelar Luka i ER. 


Så ni, se till att se Beginners. Den är vacker, rolig, sorglig och berörande. Karaktärerna är väldigt älskvärda och filmens bästa comic-relief är den urgulliga hunden som inte klarar av att lämnas ensam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar