Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

söndag 18 mars 2012

Filmtips: Revolutionary Road


Revolutionary Road handlar om ett ungt par (Frank och April) i 50-talets USA. De lever vad som från utsidan ser ut att vara det idealiska livet - de beskrivs av grannarna som "det perfekta paret". Men i verkligheten är de högst olyckliga, Frank hatar sitt jobb och April har misslyckats med sina skådespelardrömmar. För att komma ifrån deras olyckliga existens förelår April att de ska lämna allt och flytta till Paris.

Filmen har genomgående fantastiskt skådespeleri. Titanic-skådespelarna Kate Winslet och Leonardo DiCaprio återförenas i roller långt ifrån de de hade i båtfilmen, och resultatet blir asbra.

Utmärkande för Revolutionary Road är den obehagliga stämningen. Ständigt ligger något och lurar under ytan. Det handlar om livet, och den "hopplösa tomheten" som de uttrycker sig. Hopplösheten i att fastna i ett liv man inte önskat sig. Det är en tragisk film, man kan kanske kalla den motsatsen till en feel-good-film. Feel-bad-film? Haha, oj vad peppade ni blir på att se den nu då! Men se den i alla fall. Den har sina glada stunder, är gripande och känns äkta. Bra helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar