Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

fredag 16 mars 2012

Third Star

James (Benedict Cumberbatch) och Miles (JJ Feild)

Third Star är en brittisk liten indie-film som handlar om cancersjuka James (Benedict Cumberbatch) som vill besöka en av sina favoritplatser, en strand på västkusten i Wales, en sista gång tillsammans med sina tre bästa vänner. Resan blir ett äventyr som sätter deras vänskap på prov.

Jag älskade Third Star (surprise!). Den är vacker, rolig, sorglig och verklig. Benedict Cumberbatch (denna fantastiska herre) är otroligt bra som James. Man glömmer liksom bort att han faktiskt inte är James. Att han bara spelar. Han och JJ Feild (mannen till höger) har riktigt bra kemi och känns verkligen som två personer som varit vänner i många år. Överlag så är dynamiken och replikerna mellan de fyra huvudkaraktärerna väldigt trovärdig. Det är mycket kärlek mellan dem, men James vänner har olika sätt att tackla hans sjukdom - något som leder till en del konflikter.

Det här är verkligen en gråt-rulle. Om man är en sådan som gråter hyfsat lätt, ja då kommer man gråta till den här filmen. Men den är värt det, jag lovar. Det är så verkligt, så vackert och så mycket kärlek. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar