Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

tisdag 20 mars 2012

The Social Network


The Social Network är en sådan film som jag antar att alla sett. Sen inser jag att det så klart inte stämmer, att det säkert finns många som inte ens har hört talats om The Social Network. Då blir jag lite ledsen. Så jag tänkte göra en insats för mänskligheten (?) och tipsa om denna ytterst sevärda film. 

The Social Network handlar om hur Facebook blev till. Fast mest så handlar den om hur Mark Zuckerberg lyckades få inte mindre än två stämningar på halsen – varav den ena från hans bästa vän – när han skapade Facebook. Kort sagt så handlar det om hur Mark Zuckerberg blir inspirerad av en idé och startar Facebook med hjälp av sin bästa vän Eduardo Saverin och hur detta påverkar deras liv och vänskap.


The Social Network är en snygg, rolig, spännande och underhållande film. Den är också väldigt subjektiv. Den är baserad på en bok som Eduardo Saverin var med och skrev och dessutom är mycket av det som händer uppskruvat för bästa dramatiska effekt. Mark Zuckerberg framställs främst som ett rätt så rejält osympatiskt och socialt missanpassat geni utan skrupler medan Eduardo Saverin framstår som en något naiv, oskyldig och sympatisk person. Som sagt, väldigt subjektiv.

Det är många bra skådespelarinsatser i den här filmen, men den som sticker ut lite extra är så klart Jesse Eisenberg som Zuckerberg. Han lyckas med att framställa Zuckerberg som en flerdimensionell karaktär som man både älskar och hatar. Jag älskade även Andrew Garfield's Eduardo, det är svårt att göra annat. Han blir en motvikt till den något känslokalla Zuckerberg och man blir snart väldigt investerad i hans öde.

Gör er själva en tjänst och se den här snarast! Ger inte bara högkvalitativ underhållning utan också lite allmänbildning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar