Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

måndag 14 maj 2012

Warrior



Warrior handlar om ex-marinkårsoldaten Tommy (Tom Hardy) som återvänder hem till sin numera nyktra far (Nick Nolte) för att få hjälp att träna inför en stor MMA-turnering. Vad han inte vet är att hans storebror, Brendan (Joel Edgerton), också har planer på att ställa upp i samma turnering.

Många av er tänker nog att det här är en typisk fighting-film som bara handlar om MMA och biffiga killar som slåss. Då tror ni fel. Det övergripande temat i Warrior är familj och relationer. Först och främst handlar den om Tommy och Brendans riktigt trasiga familj. Dessa två bröder har växt upp med en alkoholiserad far vars beteende slet sönder deras familj. Ingen av bröderna har någon vidare relation med deras far som desperat försöker försonas med sina söner.

Jag gillade verkligen Warrior. Den är väldigt stark och man blir verkligen investerad i karaktärerna. Tom Hardy är heartbreaking som den hårda men trasiga Tommy. Nick Nolte har fått mycket beröm för sin rollprestation men jag har lite svårt att sympatisera med hans karaktär. Det jag gillade bäst var samspelet mellan bröderna och deras far. Och mellan Brendan och hans fru.

Det är så klart en del fighting i den här filmen. Jag avskyr MMA, tycker det är alldeles för våldsamt, så jag blundade under dom värsta scenerna. Men som tur var så var dom värsta scenerna inte särskilt många eller alltför långa.

Slutsats: Se Warrior! Den är en känslomässig berg-och-dalbana och helt enkelt riktigt riktigt bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar