Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

söndag 27 maj 2012

Klassiker: Gudfadernfilmerna


Gudfadernfilmerna (klumpar alltså ihop alla tre) är ju klassiker så har du inte hört talas om dem måste du ha bott i en grotta eller nåt. Vam har liksom inte hört talas om scenen med ett hästhuvud i sängen? Men det betyder ju inte att du faktiskt har sett dem, vilket jag med det här inlägget tänkte försöka ändra på. Själv såg jag dem så sent som för några månader sedan - och insåg då att det ju (som så ofta) finns en anledning till att de har fått klassikerstatus. Det är helt enkelt löjligt bra!

Skådisarna (Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Robert De Niro...) är fantastiska, det är dramatiskt och överraskande. Personligen tycker jag att den andra filmen är bäst, Al Pacino som gudfadern är jättebra och det är snyggt med återblickarna där man förstår hur Vito Corleone blev gudfadern från första början. Det som kan tala emot filmerna är deras längd - varje film är ungefär tre timmar vilket kan kännas lite övermäktigt innan man sätter igång. Jag delade upp varje i två sittningar så att säga, vilket funkade bra. Kan ju också passa på att varna för att den innehåller endel våldsamma scener, vilket väl inte är så överraskande när det handlar om maffia.

Kan rekommendera The Coppola Restoration Box som du kan köpa bl.a. här, allt i ett - smidigt och billigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar