Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

fredag 11 maj 2012

(Ganska) nytt: Chronicle


Chronicle är något så ovanligt som en film om superkrafter som känns verklighetstrogen. Detta beror mycket på att den är gjord som att den är filmad av huvudkaraktären Andrew. Tänk lite Blair Witch Project. Den fantastiska dialogen bidrar också till den verklighetstrogna känslan.

Filmen börjar lågmält och man får lära känna Andrew och hans inte alltför lätta liv. Det som sedan filmen kretsar kring är att han och två andra high school-elever får superkrafter. Personligen tycker jag den delen är bäst - när de precis har upptäckt superkrafterna och håller på och utforskar dem. De är som vilka tonårskillar som helst med enda skillnaden att de kan få saker att flyga med tanken. De skämtar och använder egentligen bara krafterna för harmlösa pranks.

Långsamt blir dock filmen mörkare. Frågan är vart gränsen går, vad har man rätt att göra när man är totalt överlägsen andra människor? Tempot höjs och denna andra del känns nästan som en helt annan film i jämförselse med början. Moraliska dilemman står i fokus och det blir våldsamt.

Skådisarna är asbra. Den enda jag kände igen sen tidigare var Michael B. Jordan som var med i Friday Night Lights. De lyckas verkligen med att få dialogen att kännas äkta, speciellt i första delen av filmen.

Jag tycker att den här filmen var fantastisk. Den överraskar, charmar och chockerar. Kan inte komma på någon annan film som påminner om denna, så den är lätt sevärd bara pga att den är så annorlunda. Den är dessutom ovanligt kort, inte ens en och en halv timme, så ifall du har ont om tid är denna perfekt.

Slutsats: Se den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar