Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

onsdag 30 maj 2012

Tv-serie-tips: Hart of Dixie


Hart of Dixie handlar om Zoe Hart som är läkare i New York. Hon har siktet på ett specifikt jobb som hon inte får p.g.a. att hon är för känslokall och inte bryr sig om sina patienter. Hela hennes framtidsplan rasar samman. Plötsligt får hon veta att hon ärvt en läkarmottagning i en småstad. Det visar sig vara hennes okände far som har gått bort och lämnat praktiken till henne. Eftersom hon inte har nåt annat att göra åker hon till den lilla hålan och övertar praktiken - väldigt motvilligt och utan att trivas ett dugg i hennes nya hemstad. Det blir många roliga kulturkrockar storstad-småstad. Såklart ändras hennes inställning under seriens gång och hon upptäcker charmen i byn och träffar människor hon bryr sig om.

Zoe spelas av Rachel Bilson (Summer från OC bland annat. Och så är hon med i den braiga filmen The Last Kiss med Zach Braff) och det gör hon jättebra. Hennes hyperaktiva stil blir komisk i många situationer. Det känns dock inte trovärdigt när hon till en början ska vara sådär känslokall, men det har nog mer att göra med manuset än med hennes skådespelarbegåvning. Sen har vi också två skådisar från min favvoserie Friday Night Lights; Cress Williams (Lavon) och Scott Porter (George).

Det är lagom knäppt och innehåller såklart en massa kärleksbekymmer. Älskar för övrigt alla askonstiga evenemang som byn har och som är med i typ varje avsnitt. Karaktärerna är charmiga och man lär sig till och med att tycka om bitchen Lemon (som har nån sorts djävulsblick på bilden, haha).

Serien har ganska nyligen avslutat sin första säsong - så ifall du börjar se nu så har du hela 22 avsnitt att se fram emot. Kan förresten rekommendera sidan www.tvtajm.tk där du kan streama serien med svensk text. Finns dock bara de 12 första avsnitten än så länge, men i alla fall. De har även Game of Thrones och New Girl, samt någon annan serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar