Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

torsdag 3 maj 2012

Tv-serie-tips: Entourage


Entourage handlar om filmstjärnan Vincent Chase (Adrian Grenier) och hans kompisar (s.k. enoturage). De bor i samma hus och Vincent försörjer dem i princip allihop. Gänget består av slackern Turtle, bästa kompisen som också är Vincents manager Eric och Vincents misslyckade skådepelarbrorsa Drama. Den bästa karaktären i serien är dock enligt min mening fantastiskt kaxige Ari (Jeremy Piven), Vincents agent. Serien är löst baserad på skådisen Mark Wahlbergs upplevelser, och i nästan varje avsnitt förekommer det kända gäster som spelar sig själva.

Serien har beskrivits som "Sex and the city för killar", och visst kan man få en liten idé om vad serien handlar om av den beskrivningen. Men det enda som är likt är väl egentligen att det är ett gäng kompisar som lever ett lyxigt liv och snackar mycket om allt men kanske framförallt om tjejer och sex. Det är en helt annan stämning från Sex and the city, och så kan det bli lite väl grabbigt emellanåt.

Karaktärerna är lite lagom exentriska och lätta att tycka om. Kul är det att följa hur de utvecklas under seriens gång (och det finns åtta säsonger, så det finns lite tid för dem att utvecklas på). Det är väldigt roligt och har samtidigt hjärta.

Det finns planer på att göra en film efter slutet på serien, men det sista avsnittet av serien har i alla fall sänts, efter åtta säsonger som sagt.

Härlig underhållning helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar