Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

onsdag 16 maj 2012

Haywire


Haywire är en film av typen Bourne, minus minnesförlust-grejen. Och så är det en tjej i huvudrollen. Filmen handlar om Mallory (Gina Carano) som är nån typ av hemlig agent. Hon blir förrådd och måste ta reda på vem som förrått henne och hämnas. Ganska klassisk story när det gäller den här typen av filmer.

Nånting särskilt har den ändå. Jag tycker om att de inte har nån musik i fightingscenerna, och att de har ganska lite dialoger. Tycker också det är snyggt när de visar en hel fritagningsscen utan nästan några ord - man förstår ändå mycket väl vad som händer.

Det förvånar mig att den här filmen inte har fått mer uppmärksamhet (jag har i alla fall inte hört talas om den så mycket). Den har nämligen en hel drös kända skådisar - Ewan McGregor, Michael Fassbender, Michael Douglas och Channing Tatum för att nämna några.

En av filmens brister är dock huvudrollen. Hon ska vara så badass, men känns inte helt trovärdig och det faller lite platt. Storyn känns även den lite tunn emellanåt - man får aldrig riktigt den där "aha"-känslan när allt faller på plats som den här sortens film kräver. Istället uppdagas lite i taget. Men visst är det spännande, och det är underhållande att försöka räkna ut vem som är dum och vem som är snäll.

En fullt godkänd underhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar