Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

onsdag 9 maj 2012

Tv-serie-tips: Awkward.


Awkward. (jaa, punkten är en del av namnet) är en förvånansvärt rolig tv-serie. Serien handlar om Jenna (Ashley Rickards, hon är med i några One Tree Hill-avsnitt), en 15-årig opopulär high school-elev som får massa oönskad uppmärksamhet när en olycka misstas för ett självmordsförsök. Serien kretsar mycket kring hennes förälskelse i den populäraste killen på skolan, Matty McKibben (Beau Mirchoff, jag kände bara igen honom från Desperate Housewives).

Det är lagom överdrivet med många flippade karaktärer. Mina personliga favoriter är den galna studievägledaren som ger sjukt opassande råd och Jennas bästa kompis vars högsta dröm är att vara med på så många "red-cup-photos" som möjligt. Men trots att det är överdrivet så är en av styrkorna med serien att den i stor mån går ifrån de vanliga high school-stereotyperna. Den har heller inte ett uns av det jag i inlägget om Greek valt att kalla "sjunde himlen-syndromet". Det has (haha, kan man säga så?) sex, röks gräs och dricks alkohol utan att folk blir fördömda.

Kul och lite annorlunda high school-serie. Första säsongen är avslutad och andra ska börja den 28:e juni enligt imdb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar