Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

måndag 5 december 2011

Filmtips: Midnight in Paris


Bilden har jag lånat härifrån
I lördags tittade jag och min kompis Felicia på Woody Allens senaste verk, Midnight in Paris. Filmen handlar om förlovade Gil och Inez som hakar på när Inez föräldrar ska åka till Paris på en affärsresa. Gil, en framgångsrik manusförfattare i Hollywood som kämpar med att skriva sin första roman, blir kär i Paris och fantiserar om hur det var att leva där på 1920-talet. Under en midnattspromenad ensam på stadens gator blir han medbjuden av några i en gammaldags bil och det visar sig vara början på ett äventyr som förändrar Gils liv.

Det är en mysig film, Midnight in Paris. Inget mästerverk, ingen film som man vill se om och om igen. Men det är trevlig underhållning med trovärdig dialog och bra karaktärer. Owen Wilson är faktiskt jättebra som huvudkaraktären Gil och håller det på en lagom nivå. Han har ju annars en tendens att spela ganska överdrivna karaktärer. Alla vackra Paris-vyer är ett plus och Michael Sheen är fantastisk som besserwissiga och SJUKT irriterande Paul.

1 kommentar:

  1. Ska du inte ge den typ några stjärnor eller nåt också?:P På klassiskt recensionsvis liksom... Jag ger den i alla fall 3/5, så det så:)

    SvaraRadera