Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

lördag 14 april 2012

Tv-serie-tips: Svärdet och spiran


Svärdet och spiran (eller The Pillars of the Earth som är originaltiteln) från 2010 bygger på en bok med samma titel av Ken Follett. Serien kretsar kring byggandet av en katedral i en medeltida stad i England. Det är en massa politiska maktspel och ondingar som smider ränker (höhö, har alltid velat använda det uttrycket!). Det är också en hel del våld och obehagliga scener.

I serien finns det också flera starka och självständiga kvinnor vilket tillför braighet. Min favvo är Aliena (i mitten nertill på bilden, hon spelas av Hayley Atwell som jag också nämnde i inlägget om Captain America) som är allmänt cool och smart. Det är lite konstigt att se Mr Darcy (Matthew Macfadyen, för att förtydliga för er som kanske inte är lika stora Jane Austen-fantaster som jag så spelar han karaktären Mr Darcy i filmatiseringen från 2005 av Stolthet och fördom) som en munk, men det tar inte alltför lång tid att vänja sig. Många bra skådisar är det helt enkelt, för att nämna några till så är Rufus Sewell, Donald Sutherland och Ian McShane med.

Serien består av åtta avsnitt (eller fyra dubbel, lite beroende på hur man ser det), så det är ingen serie som tar upp för mycket av din tid. Det är spännande, roligt, smart och romantiskt, allt i en härlig blandning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar