Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

söndag 22 april 2012

Tv-serie-tips: Life Unexpected


Här har vi en serie för oss alla som älskar sådana som handlar o relationer (liksom typ alla serier gör juförsej, hehe...). Life Unexpected handlar om Lux som är en femtonåring som har växt upp i fosterhem. Hon bestämmer sig för att försöka bli en emancipated minor (kan inte den svenska titeln, när jag försöker i google translate blir det "frigjort mindre" vilket känns lite mindre korrekt... Men i alla fall, myndig innan 18). För att bli det måste hon tydligen ha signaturer av sina biologiska föräldrar, vilket gör att hon måste söka upp dem. Det visar sig vara två stycken som inte har träffats sen high school (när de på balen tillverkade Lux), han (en slacker som bor ihop med sina killkompisar) vet inte om att Lux existerar och hon (en radiopratare som har en pojkvän som spelas av Kerr Smith som ju var med i Dawson's Creek) trodde Lux kommit till bra adoptivföräldrar. Det ena leder till det andra och plötsligt ska dessa ändå ta hand om henne, vilket leder till en massa komplikationer och härligt dramatiska situationer. Det är lika delar tonårsdrama som vuxendrama, vilket för mig blir intressantare av att Luxs föräldrar är väldigt unga och beter sig som typ tonåringar (jag som har en sån förkärlek för tonårsserier...). Såklart kretsar det ju mycket kring att föräldrarna ska anpassa sig till föräldrarollen.

Det är nåt med stämningen i den här serien som helt enkelt är mysig. Karaktärerna är charmiga och lätta att tycka om. Tyvärr gjordes det bara två säsonger av serien - det positiva med det är att den inte tar upp för mycket av ens dyrbara tid. Ännu ett plus är att sista avsnittet är ett tydligt avslut (inte ett jobbigt sådant med massa cliffhangers som aldrig följs upp) vilket gör att det ändå känns helt okej när man sett klart det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar