Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

torsdag 5 april 2012

Filmtips: True Grit

Jag var tvungen att kolla igenom arkivet lite för att försäkra mig om att jag inte redan tipsat om den här fantastiska filmen. Det hade jag tydligen inte, så det är verkligen dags!


True Grit handlar om 14-åriga Mattie Ross (Hailee Steinfeld) som vill leta reda på sin fars mördare, Chaney (Josh Brolin), och ställa honom inför rätta. Till sin hjälp tar hon den hårdnackade (och något alkoholiserade) Rooster (Jeff Bridges). Dom får sällskap i form av Texas Rangern LaBoeuf (Matt Damon) som även han vill få tag i Chaney.

True Grit är en re-make på en gammal 60-tals västern och är regisserad av Coen-bröderna (som bland annat ligger bakom No Country For Old Men). Det som gör True Grit så bra är förhållandet mellan Hattie, Rooster och LaBoeuf, deras kemi och dialog är klockren. Filmens bästa skådespelarinsats görs utan tvekan av Hailee Steinfeld. Hon är helt otroligt bra som den tuffa Mattie som inte tar någon skit. Jeff Bridges Rooster växlar hela tiden mellan att vara irriterande och älskvärd och Matt Damons självsäkra men ibland rätt inkompetenta LaBoeuf är himla rolig. True Grit är över lag väldigt rolig stundtals och ständigt underhållande - den blir aldrig tråkig. En del av våldet i filmen är lite obehagligt, men mest är det i sann västern-anda bara en massa skjutande. Kan dock varna känsliga tittare med orm-fobi för en rätt obehaglig scen mot slutet av filmen. 

Se där, nu har ni en riktig kvalitetsrulle att kolla in under påsk-helgen. Varsågoda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar