Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

tisdag 10 januari 2012

Klassiker: Good Will Hunting


Good Will Hunting är en sån där film som jag tycker att alla borde ha sett. Den här gamla godingen är från 1997 och handlar om Will Hunting (en urgullig Matt Damon) som arbetar som vaktmästare på MIT. 
Will råkar vara jättesmart (alltså vi pratar geni-smart) men hans liv är stökigt och består mest av bråk och dåliga jobb. När han efter en fängelsedom beordras uppsöka psykiatrisk hjälp hamnar han hos pyskologen Sean McGuire (Robin Williams). McGuire känner igen sig i Will och försöker hjälpa honom. 

Matt Damon är väldigt bra som den rebelliska men älskvärda Will och Minnie Driver är underbar som hans stora kärlek Skylar. För er som inte visste det så är det faktiskt Matt Damon och Ben Affleck (som även är med i filmen och spelar Wills kompis) som har skrivit manuset och att det var deras genombrott. Filmen regisserades av Gus Van Sant och vann två Oscars. Pretty impressive genombrott eller hur? Om ni nu av någon konstig anledning missat den här filmen - sen den nu! Och ni andra kan gott se om den, det är den värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar