Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

fredag 4 januari 2013

(Ganska) nytt: Cockpit





Cockpit handlar om piloten Valle (Jonas Karlsson) som förlorar jobbet vilket leder till att hans (hemska) fru vill skiljas. För att kunna behålla vårdnaden om hans son letar han efter ett nytt jobb vilket misslyckas. I ett sista desperat försök klär han ut sig till kvinna (Maria) för att bli inkvoterad som kvinnlig pilot.

Jonas Karlsson är en av mina stora favoriter (både som skådis och författare, har ni inte läst hans novellsamlingar så kan jag tipsa om dem). Han är som vanligt bra, och imponerar verkligen när han är utklädd som kvinna. Med små medel blir han trovärdig, och blir en ganska stilig kvinna konstigt nog.

Jag är kluven inför den här filmen. Det är mycket som blir överdrivet och klyschigt. Jag blir också lätt förvirrad; försöker den vara realistisk eller inte? Emellanåt är allt helt trovärdigt, men så kommer det någon bisarr situation eller karaktär som känns långt ifrån verkligheten. Karaktären Albin (Björn Gustafsson) och allt som händer med honom är lagom överdrivet. Det känns heller inte realistiskt att ha så många elaka människor i sin närhet. Men om man accepterar att det är en film som inte försöker avbilda verkligheten så blir detta komiska element.
 
Det är roligt och överraskande. Bäst är det när Maria biter ifrån mot sliskige Jens. Teman som tas upp är kvotering, homo/heterosexualitet och feminism. Men mest är det en trevlig romantisk komedi, som är värd en tittning. Men ha inte för höga förhoppningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar