Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

måndag 21 januari 2013

The Perks of Being a Wallflower


The Perks of Being a Wallflower är baserad på boken av samma namn och det är faktiskt författaren själv som har skrivit film-versionen.

Den här historien handlar om en ung man som heter Charlie. Det är 1991 och Charlie ska börja high school och känner sig utanför och missanpassad. Än så länge så kanske detta låter som en typisk amerikansk high school-film, men tro mig - den här filmen är så mycket mer än så! Snart träffar Charlie två seniors, Sam och Patrick, som blir hans bästa vänner. Tillsammans försöker dom hantera high school på bästa sätt, vilket betyder en hel del droger, alkohol och musik.

Dom tre centrala karaktärerna spelas av Emma Watson (Sam), Logan Lerman (Charlie) och Ezra Miller (Patrick). Jag var lite tveksam till Lerman, då han spelar huvudrollen i den ganska värdelösa Percy Jackson-rullen som kom för några år sedan. Men som den introverta Charlie är han väldigt trovärdig och man blir snabbt fäst vid honom. Jag gillade även Emma Watsons insats, även om det fortfarande är lite svårt att se henne som någon annan än Hermione. Men av alla tre huvudrollerna så är det Ezra Millers något excentriska och väldigt extroverta Patrick som riktigt sticker ut, älskade hans karaktär!

Det här är inte någon gullig indie-high-school-rom-com, den har förvånansvärt mycket mörker och hanterar bland annat ämnen som självmord, övergrepp, depression, ångest och homofobi...

..Så det är ingen lättsam film, men herregud så sevärd! Fina skådespelarinsatser och ett soundtrack som träffar rakt in i hjärtat. Tyvärr verkar det inte som att den kommer till Sverige alls som det ser ut nu.. Men håll utkik och håll tummarna, den kan mycket väl dyka upp på biograferna senare i vår, särskilt eftersom den ser ut att plocka hem lite priser nu under "awards season". Vi får hoppas att den blir lättillgänglig snart, för den här pärlan vill ni inte missa!

(Felicia, du skulle nog älska den här tror jag!)

1 kommentar: