Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

lördag 19 januari 2013

(Ganska) nytt: The Bourne Legacy



The Bourne Legacy är en slags fortsättning på Bourne-trilogin med Matt Damon i huvudrollen. Men istället för att utspela sig efter de tidigare filmerna så utspelar sig denna i princip samtidigt som The Bourne Ultimatum (sista delen i Bourne-trilogin). Vi får följa en ny hjälte (Jeremy Renner, Hawkeye nivet) av samma typ som Bourne.

The Bourne Legacy följer precis samma mall som de tidigare Bourne-filmerna. Högt uppsatta typer vill mörda vår hjälte, han fattar inte varför, han hittar en snygg tjej (Rachel Weisz) som kan ge honom svar och hjälpa honom att komma undan. Såklart blir de kära. Den obligatoriska motorcykeljaktscenen i nåt exotisk land finns också med. Och springa-på-taken-jaktscenen också. Det är helt enkelt som en sämre version av de tidigare Bourne-filmerna.

Men missförstå mig inte nu. Jag tycker att Bourne-filmerna är jättebra, så att vara lite sämre än dom betyder inte att det är en dålig film. Det är mindre smart och mer förutsägbart, men ändå en spännande actionrulle. Fortfarande mycket smartare än många andra actionfilmer.

Jag kan dock inte bestämma mig för om det är en fördel att sett de tidigare filmerna innan man ser denna. Tror man missar en hel del av handlingen om man inte gjort det tyvärr (mycket hänvisningar dit), men filmen i sig blir nog mer överraskande när man inte har nåt liknande att jämföra med. Måste förresten också nämna att min favvo Edward Norton är med.

Som sagt, en spännande actionfilm som är värd att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar