Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

söndag 26 augusti 2012

Salmon fishing in the Yemen


Salmon Fishing in the Yemen handlar om Harriet (Emily Blunt) som arbetar på ett investeringsföretag som rådgivare och har fått i uppdrag att hjälpa en rik shejk att införa laxfiske i Jemens öken. Harriet kontaktar fiske-experten Alfred Jones (Ewan McGregor) som motvilligt dras in i projektet.

Jag hade inte jättehöga förväntningar på den här filmen, men jag gillade den verkligen! Visst, den har en del brister (som den extremt stereotypiska porträtteringen av shejken..) men om man kan bortse från dessa, så är det ett underhållande film. Handlingen är lite udda, men det är det som gör den tilltalande tycker jag. Ewans roll som en smått socialt missanpassad fiske-nörd är bara för underbar! Och Emily Blunt är som alltid väldig trovärdig, älskar henne. Deras kemi är väldigt bra och filmen har dessutom flera roliga biroller.

Salmon Fishing in the Yemen är inte en speciellt utmanande eller överraskande film, men en mysig feel good-film, perfekt när man är i behov av lite lättsmält underhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar