Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

onsdag 15 augusti 2012

Filmtips: My Week With Marilyn



My Week With Marilyn handlar om den unge Colin Clark som under sitt första jobb som assistent på en film träffar huvudrollsinnehavaren Marilyn Monroe.

Colin spelas av den gullige Eddie Redmayne (Svärdet och spiran bl.a.) och han lyckas med att vara sådär charmigt naiv. Den bästa skådisinsatsen står dock Michelle Williams som Marilyn för. Hon ligger hela tiden på gränsen till det tillgjorda, och det funkar sjukt bra. Man får känslan av att det verkligen var så Marilyn var på riktigt, skör men samtidigt lite galen.

Vidare tycker jag om hur filmen berättas. Stämningen sätts redan från början med att Colin berättar om sin familj och hans önskan att arbeta inom film. Det inramas fint med musiken som består av glada jazz-liknande toner. Tidsmarkörerna är många och överdrivna vilket skulle kunna göra filmen sämre. Istället blir det charmigt och ligger på gränsen till satir, vilket gör filmen bättre.

Jag kan verkligen rekommendera My Week With Marilyn. Den är en slags feelgood-film med mörkare undertoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar