Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

söndag 1 juli 2012

Filmtips: Lords of Dogtown



Lords of Dogtown utspelar sig i Santa Monica (i ett område som kallas "Dogtown") under 70-talet och handlar om några unga killar ("The Z-Boys") som revolutionerade skateboard-åkningen. Filmen är baserad på verkliga händelser och riktiga personer och är skriven av en av The Z-Boys, Stacy Peralta (så man kan misstänka att han har vinklat vissa saker till sin fördel).

Jag älskar Lords of Dogtown, den är snygg, bra och det är alltid lite extra intressant när en film är baserad på verkliga händelser. Dessutom spelas en av rollerna utav ingen mindre än Heath Ledger (spelar surfaffär-ägaren Skip Engblom) och en av huvudrollerna spelas av Emile Hirsch som är riktigt bra. En annan skådis som är med är Michael Angarano, även känd som killen som var ihop med Kristen Stewart innan/när hon träffade Robert Pattinson. Onödigt vetande at its finest!* 

Filmen är regisserad utav Catherine Hardwicke, kvinnan bakom första Twilight-filmen. Men låt inte detta avskräcka dig (om du inte är ett Twilight-fan), Lords of Dogtowns enda likhet med Twilight är att Nikki Reed har en roll. Lords of Dogtown är lättsmält underhållning och extra intressant om man har minsta intresse av skateboardens historia. Perfekt för en slö söndagskväll!

ps. Gillar man den här filmen för dess skateboard-historia kan dokumentären Dogtown and Z-Boys vara ett hett tips.


*Fler K-Stew-kopplingar: Hon är bästis med Nikki Reed, nära vän med Catherine Hardwicke och har spelat mot Emile Hirsch i Into The Wild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar