Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

tisdag 10 juli 2012

Tv-serie-tips: Suits


Suits handlar om den översmarta Mike som när han flyr från polisen råkar hamna på en intervju för en advokatbyrå. Genom att visa upp sina smarthetsskills (som innebär att han kommer ihåg ALLT han läser) så får han jobbet som "associate" till Harvey Spector, som är en av de bästa advokaterna i New York.

Serien börjar med presentationer av de två huvudpersonerna Mike och Harvey. Harveys presentation innehåller tyvärr så mycket klyschor att det blir lite löjligt. Redan efter några sekunder förstår man att han är en överkaxig player. Men det blir mycket bättre, så mitt råd är helt enkelt att ha överseende med denna tveksamma inledning. Ganska snart blir karaktären Harvey mycket mer sympatisk och intressant, och denna utveckling fortsätter under seriens gång.

Mikes grej är ju då att han minns precis allt han någonsin läst, vilket känns sådär lagom orealistiskt. Det är lite Rain man-vibbar, men såklart har Mike inga sociala problem utan är både charmig, smart och snygg. Well well, det är bara att köpa helt enkelt.

En av seriens styrkor ligger i samspelet mellan de båda huvudkaraktärerna. Deras jargong är charmig och jag är väldans svag för deras ständiga filmreferenser. För övrigt har serien en hel hög med andra roliga karaktärer. Mina personliga favoriter är stentuffa Donna som är Harveys assistent, och teaterälskande Louis som alla är rädda för.

Suits är inte en serie som är skratta-högt-rakt-ut-rolig, men jag kommer på mig många gånger med att fnittra till. Den är helt enkelt rolig på ett mer lågmält sätt, blandat med smarta advokatjobb och såklart klassisk relationsdrama. Lite av allt, i en härlig blandning.

Suits är nu inne på sin andra säsong. Första säsongen består av bara tolv avsnitt, så det är en serie som inte tar upp alltför mycket av din tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar