Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

tisdag 3 juli 2012

Filmtips: Like Crazy


Like Crazy handlar om Anna (Felicity Jones - sjukt lik Emma Roberts, var helt säker på att det var hon som spelade huvudrollen fram till för ungefär tio minuter sedan, haha) och Jacob (Anton Yelchin) som blir kära när de pluggar tillsammans i LA. Men Anna är brittisk och måste åka till England när hennes visum går ut. Hon klarar inte av att lämna Jacob så hon stannar trots att hon inte får, vilket gör att hon sen inte får komma tillbaka till USA.

Den här filmen handlar om kärlek med förhinder. Längtan är det centrala temat. Hur har man ett förhållande när man inte kan träffas under långa perioder? Ska man ens ha nåt förhållande? Det är en film som är glad och sorglig, om vartannat.

Det bästa med Like Crazy är hur allt känns äkta. Skådespelarna är jättebra, och händelseförloppet är realistiskt. Mycket av styrkan ligger i kemin mellan huvudpersonerna.

Just det, Jennifer Lawrence har en roll i filmen också. Bra.

Jag fick en hel del Blue Valentine-vibbar när jag såg den här filmen, och den filmen älskade jag ju. Like Crazy är inte riktigt lika bra, men inte så långt därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar