Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

torsdag 14 juni 2012

Tv-serie-tips: Veronica Mars


Jäpps däpps, jag älskar serien Veronica Mars. Så mycket att jag sett den två gånger, från början till slut. Hehe.

Veronica Mars handlar om (surprise!) Veronica Mars (Kristen Bell-jättebra) som är typ 15 år och har en pappa som är privatdetektiv. Från honom har hon lärt sig en massa, och hennes fritid går åt till att lösa brott och andra mystiska händelser.

Det som gör den här serien så bra är Veronicas badass-attityd och allmäna smarthet. Varje avsnitt är uppbyggt som en deckare med ett mysterium att lösa - där det blir extra spännande av att detektivarbetet sköts av en ung, blond tjej. Det är lika delar deckare som klassisk high school-serie, vilket kan låta som en konstig kombination, men resultatet blir, som ni säkert redan förstått att jag tycker, jättebra!

Det påminner en hel del om Buffy. Minus hela vampyr-grejen. Bra alltså.

Tyvärr finns det bara tre ynka säsonger, och tredje säsongen slutar irriterande nog med en cliffhanger. Det är som gjort för en fortsättning som aldrig kom. Så förvänta er inte något ordentligt avslut, men se den ändå för bövelen.

1 kommentar:

  1. Åh ja den är är en pärla:) Får nog allt se om den snart:). Plus att kristen bell verkar skitrolig privat...kolla in henne på the ellen degeneres show när hon berättar om mötet med the sloth./ Karin

    SvaraRadera