Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

torsdag 6 december 2012

Tv-serie-tips: Suburgatory



Suburgatory handlar om Tessa och hennes pappa som flyttar från New York till en suburb (finns det nåt bra svenskt ord för det? Förort funkar ju inte riktigt, kanske typ överklassförort eller nåt? Aja, använder suburb, hoppas det är lugnt). Tessa vantrivs till en början, men börjar så småningom tycka om sitt nya hem.

Suburgatory är en satir över de ytliga och fördomsfulla suburbsen i USA. Det är fullt av kulturkrockar mellan storstad och småstad. Samtidigt som den driver med suburb-bornas blåsthet så lyckas den också driva med det som är typiskt storstadsboigt. Det är vad som gör serien så bra - den driver med alla och går aldrig över gränsen. Det är träffsäkert och charmigt.

En av styrkorna är att serien har så mycket hjärta. Karaktärerna är alla möjliga att tycka om. Trots att många är totalblåsta och elaka så finns det alltid någon charmig egenskap. Gulligast är Tessas pappa, som verkar vara mysigaste pappan i världen.

Det är en av de knäppaste serier jag sett, men den lyckas med att vara riktigt rolig utan att bli jobbig. Det kan ju ha att göra med att avsnitten bara är en halvtimme - en lagom dos av det knäpproliga.

Är för övrigt imponerad av Jane Levy som spelar Tessa - sjukt duktig. Inte sett henne i nåt förut, men hon lyckas verkligen med att vara sådär tonårsdryg, aktivistisk och sympatisk på en gång.

För oss svenskar är det ju också lite kul att Malin Åkerman dyker upp i en roll i andra säsongen.

Andra säsongen håller just nu på i USA, så det finns litegrann att titta ikapp för dig som inte sett serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar