Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

tisdag 11 december 2012

Filmtips: Children of Men



Jag är tydligen lite efter, men såg denna film för första gången nu i veckan. Där hade jag verkligen missat nåt!

Children of Men är en dystopi som utspelar sig år 2027. Mänskligheten håller på att dö ut eftersom de inte längre kan föröka sig. Vi får följa Theo (Clive Owen) som går med på att hjälpa en exflickvän (Julianne Moore) att transportera en ung kvinna.

Filmen börjar med att vi får veta att världens yngsta människa har dött - 18 år gammal. Redan då är jag fast och förstår att det kommer bli en fantastisk film. Vi får sedan lära känna en värld där flyktingar behandlas som hundar och där flera underjordiska organisationer finns. Theo är själv en föredetta aktivist som nu är alkoholiserad och allmänt deppig. Ljuspunkterna i hans tillvaro består av besöken hos hans vän Jasper (Michael Caine - underbart bra).

Det är en allvarlig film som behandlar många allvarliga ämnen. Trots detta blir det aldrig för deppigt - den lyckas behålla hoppet och har en del lättsamma och humoristiska scener. En lagom blandning helt enkelt. Var dock beredd på att gråta (om du inte är helt känslokall). Allt är också väldigt snyggt gjort vilket bidrar till braigheten.

En film man minns.



(Imdb klassar den som sci-fi. Vari ligger sci-fi-elementen, om man får fråga? För att det är en framtidskildring, eller vadå? Jag klassar den inte som sci-fi, om ingen kan komma med en tillfredsställande förklaring.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar