Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

måndag 15 april 2013

Filmdiss: The Lucky One



The Lucky One handlar om en marinkårssoldat (Zac Efron) som hittar ett porträtt på en tjej som i princip räddar livet på honom. När han kommit hem igen bestämmer han sig för att söka upp henne.

Hela idén med filmen är tyvärr rätt konstig - vem får för sig att söka upp en totalt okänd kvinna egentligen? Känns också ganska svårt att genomföra rent praktiskt utifrån bara ett fotografi... Huvudrollen ska vara en typisk krigspåverkad kille, illustrerat med den klassiska försöka-strypa-nån-när-man-blir-väckt-scenen.

Genomgående är det en ganska förutsägbar film. Tror nog redan nu ni har listat ut hur det går för vår hjälte. Man vet att huvudrollen är god för att han har god hand med barn. Såklart är det också en klassisk hångelscen i strilande vatten med, samt en elak macho exkille. Undantag till förutsägbarheten är en konstig grej som händer på slutet, men det tillför inte någon braighet. Det bästa i filmen är nog den ganska heta nästan sex-scenen.

Är normalt förtjust i Zac Efron, men han funkar inte som brooding kille som ständigt går runt och är allvarlig och tyst med intetsägande blick. Han får inte alls utnyttja sina komiska talanger. Det hjälper ju inte heller att han har några av de löjligaste kommentarerna jag hört. Då tänker jag främst på när han under ett hångel säger nåt i stil med "du borde bli kysst hela tiden, varje dag" till tjejen (vem fasen säger nåt sånt? INGEN!), och "du är inte ond egentligen" till onde exkillen som precis hotat honom med en pistol.

Filmen har lite mysighetspotential, men det är ungefär det bästa jag kan säga om den. Bryr mig inte, helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar