Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

söndag 21 oktober 2012

Tv-serie-tips: Everwood



Insåg att jag i flera inlägg har nämnt den "charmiga serien Everwood", men att jag ännu inte skrivit ett helt inlägg om den. Så nu är det dags.

Everwood handlar om familjen Brown som, efter att mamman i familjen dör, flyttar till den lilla staden Everwood. Familjen består av kirurgen Andy och hans två barn Ephram och Delia. Ephram är väldigt anti mot det mesta, framförallt mot hans pappa som varit frånvarande större delen av hans uppväxt. Men allt blir lite bättre när han träffar drömtjejen.

Man får parallellt följa Andy och Ephram och deras svårigheter med varandra och med att bo i en ny stad. Det blir många kulturkrockar småstad-storstad. Andy spelas av Treat Williams (huvudhippien i Hair), Ephram spelas av Gregory Smith (en av rookisarna i Rookie Blue) och Ephrams drömtjej spelas av Emily VanCamp (huvudrollen i Revenge).

Det är mycket mysig småstadskänsla, romantik och såklart också sorgligheter. Eftersom Andy är läkare så blir det också en del drama á la klassisk sjukhusserie. Jag tycker om att det är lika mycket vuxen- som ungdomsserie, eftersom man får följa både pappan och den tonårige sonen.

Everwood sändes mellan 2002 och 2006 och det gjordes fyra säsonger. Såg en stor del av serien när jag var yngre, men såg om hela serien från början till slut för nåt år sedan. Den håller fortfarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar