Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

torsdag 13 september 2012

Tv-serie: Doctor Who

snodde bilden härifrån
Doctor Who handlar först och främst om the Doctor. The Doctor är en time-lord, en utomjording, som reser runt i tid och rum och som mest ägnar sig åt att undvika diverse katastrofer. 

Original-serien Doctor Who är en gammal kultserie som gick i Storbritannien i mängder med år, men som för några år sedan återuppstod i ny tappning. Det speciella med den här serien är att i princip varje avsnitt är extremt olikt det innan gällande allt från miljöer till karaktärer, till den grad att även huvudkaraktärerna byts ut lite här och var. Jag är just nu på säsong fyra och då är det den underbara David Tennant (bilden!) som spelar the Doctor. I första säsongen är det en annan skådespelare som har den rollen, något som kan verka konstigt men som faktiskt funkar riktigt bra när man väl är inne i serien. En rolig sak med just Doctor Who är att dröser utav (numera) kända brittiska skådisar gör småroller. Bland annat så har både Andrew Garfield och Carey Mulligan varit med. 

Det här låter kanske lite rörigt och inte alls lockande, men när man väl satt sig in i seriens uppbyggnad så är den helt suverän! Doctor Who har mängder med humor men också allvar och sorgliga delar – ena stunden sitter man och skrattar och nästa så rinner tårarna. Den här serien är inte för alla, men om man gillar lite sci-fi-element och knasighet så är Doctor Who ett säkert kort!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar