Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

tisdag 25 september 2012

Filmtips: The Butterfly Effect



Nu är det visserligen några år sedan jag såg The Butterfly Effect, men jag har ändå ett starkt minne av en bra och fascinerande film.

Filmen handlar om Evan som under sin uppväxt har minnesluckor. När han blir äldre hittar han ett sätt att åka tillbaka i tiden till de händelser som han glömt. Väl där kan han ändra det som hände - men råkar alltid göra så att något annat går fel.

Ashton Kutcher spelar huvudrollen. Han gör för ovanlighetens skull en allvarlig och seriös roll, och gör det mycket bra. Han är inte alls sådär flamsig som han har en tendens att vara i många andra roller. Amy Smart spelar hans kärleksintresse, så visst innehåller den lite kärlek också.

Jag tycker tanken med filmen är väldans intressant. Hela "vad -händer-om"-grejen. Vad påverkas i framtiden om man ändrar något i det förflutna. Det är smart och genomtänkt, och oförutsägbart. Det är en spännande film som är väl värd en tittning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar