Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

lördag 9 mars 2013

Dokumentärtips: För dig naken


Jag är inte den största dokumentärtittaren, men den här måste jag bara tipsa om. Jag blev intresserad av Lars Lerins historia efter hans sommarprat i somras (som för övrigt är fantastiskt - lyssna på det), och kunde inte låta bli att se dokumentären som handlar om honom och kärleken.

Lars Lerin är en värmländsk homosexuell konstnär som varit missbrukare av alkohol och/eller droger. För dig naken handlar om hans sökande efter kärleken, via framförallt internet. Genom en bekant får han kontakt med Junior - en brasiliansk dansare som bestämmer sig för att komma till Sverige och flytta in hos Lars. Vi får följa deras första möte och utvecklandet av deras relation. Det är svårigheter med språket, glädje och ledsamheter. Lite pinsamt blir det också, men på ett charmigt sätt.

För dig naken är en oerhört varm film som berör. Tycker om att fokus inte ligger på att det är ett homosexuellt par som skildras, utan istället på individerna och kärlekshistorien i sig. Den håller sig långt borta från stereotyperna. Värmländskan är också ett stort plus - gör mig lugn i hela kroppen och tillför på något sätt ännu mer charm.

En film man bara måste se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar