Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

söndag 17 februari 2013

Nytt: Argo



Argo bygger på verkliga händelser och utspelar sig i slutet på 70-talet i Iran. Där ockuperas den amerikanska ambassaden, men sex amerikaner lyckas fly och gömma sig. Filmen handlar om hur CIA (med Tony Mendez (Ben Affleck, som också regisserat filmen) i spetsen) ska försöka få dessa sex personer levande från Iran.

Jag har nog aldrig varit så nervig när jag sett en film förut. Det går inte att slappna av ett ögonblick, som tittare är man ständigt på helspänn med ont i magen. Vad som helst kan hända. Det kan ju låta negativt att man som tittare hela tiden är nervös, men det är bl.a. det som gör att filmen är så förbannat bra. Det är sjukt spännande, och man blir inte uttråkad nån gång. De två timmarna flög förbi. Som tur är innehåller också filmen några humoristiska scener (främst hela Hollywood-grejen) som kommer som välkomna avbrott i den annars nästan olidliga spänningen.

Skådisarna är bra hela högen. De är föhållandevis okända, med undantag av Ben Affleck såklart. Annars är också Marissas pappa i OC, coachen i Friday Night Lights och Malcolms pappa från Malcolm-ett geni i familjen med.

Förstår mycket väl varför den är oscarsnominerad i kategorin bästa film (och i några andra kategorier). BRA, helt enkelt. JÄTTEBRA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar