Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

torsdag 21 februari 2013

(Ganska) nytt: Ruby Sparks



Ruby Sparks handlar om en författare som både har problem med sitt skrivande och sitt romantiska liv (och liv i allmänhet). Han umgås i princip bara med sin bror. En dag får han inspiration till att skriva om sin drömtjej. Helt plötsligt står hon, livs levande, i köket.

Det är en romantisk komedi med smått övernaturliga toner (ja, hela grejen att en romankaraktär börjar leva kan ju tyckas lätt overkligt...). Det är exentriska typer vi får följa som samtidigt är charmiga (precis som det brukar vara i romantiska komedier. Dock tycker jag att de lyckas göra det lite annorlunda ändå).

Paul Dano (den tysta storebrorsan i Little Miss Sunshine) funkar jättebra i huvudrollen. Han är lagom alldaglig och komisk för att lyckas med den ganska patetiska Calvin. Zoe Kazan påminner mycket om sin nästan-namne Zooey Deschanel i sin charmiga sötnördighet. Också kul att Antonio Banderas har en mindre roll som en weird figur, kände knappt igen honom.

En höjdpunkt är scenen när Calvin träffar Ruby första gången. Hans herregud-jag-har-blivit-galen-minspel är underbart.

En gullig och rolig film som överraskar och som bl.a. handlar om att acceptera den man älskar som den är. Bättre än många filmer i samma genre, så tycker verkligen att den är sevärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar