Välkommen!

Det här är en opretentiös liten blogg som handlar om film och sådant som är relaterat till film. Mest recensioner och tips. Håll till godo!

lördag 24 november 2012

Nytt: Modig


Modig är en animerad disneyfilm som handlar om skotska prinsessan Merida. Hon är en duktig bågskytt och upprorisk mot sin mamma som vill att hon ska bli en typisk prinsessa. En dag kommer några prinsar som vill tävla om Meridas hand. Merida får nog och flyr ut i skogen där hon träffar en trollpacka. Men det går inte riktigt som hon tänkt sig...

Modig är en gullig och humoristisk historia. Det är befriande med en självständig tjej i huvudrollen. Trevligt med lite girlpower. Men filmen handlar lika mycket om relationen mamma-dotter. Det är många hjärtvärmande scener när de finner varandra. Såklart innehåller filmen också en hel del humor. Många komiska figurer, en personlig favorit är prinsen som ingen förstår vad han säger.

Jag såg filmen med originaltalet, och jag tycker verkligen om det skotska som ger extra braighet. Har alltså ingen aning om hur de har löst det med det svenska talet. Nån dialekt?

Mysig film som jag absolut kan rekommendera. Alltid skönt att se en film som man vet slutar lyckligt (det är ju liksom disney).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar